Koko: 43-44

Lanka: Twist Sock violetti 100g. Regia Premium Silk musta (60g) ja valkoinen (unohtui punnita). Tai mitkä tahansa fingering-vahvuiset langat (joissa langanjuoksevuus n. 100g=400m)

Puikot: 2mm

Varsi

Huom: ohjeen laatijan käsiala on melko tiukka, joten säädä silmukkamäärä omalle käsialallesi sopivaksi!

Luo 100 s (25/puikko) violetilla.

1.-8. krs: 1 OTR (oikein takareunasta), 1n -joustinneulosta.

9.krs: Neulo kaikki oikein.

10.krs (luo tikapuusilmukat): neulo 4s oikein, LK (langankierto). Toista koko krs.

11.krs: neulo 4s oikein, nosta lanka työn eteen ja neulo LK mustalla takareunasta nurin. Toista koko krs.

12.krs: Aloita King Diamond- logokuvio. Molempiin sukkiin tule tämä kaavio varteen. Kaaviossa punaiset silmukat ovat kavennettuja silmukoita (2 oikein yhteen). Tikapuusilmukoita voi tarvittaessa siirrellä kuvion edetessä. Kun logokaavio on neulottu, tee kantapää.

Kantapää

Neulo 1. puikon silmukat 4.puikolle (yht. 42s). Kantapää neulotaan violetilla ja mustalla. Puunrunko (10s) jatkuu mustalla langalla kantapään keskellä. Päättele 1. ja 4. puikkojen tikapuusilmukat kantapään ekalla kerroksella neulomalla ne oikein yhteen violettien silmukoiden kanssa. Neulo 46 krs vahvistettua neulosta (oikealla puolella: nosta 1s neulomatta, neulo 1 oikein ja nurjalla: nosta 1, neulo loput nurin). Kavennukset (14-18-14): Nosta 1 neulomatta, neulo 30s, ylivetokavennus, käännä työ. Nosta 1 neulomatta, neulo 16s nurin, neulo 2 nurin yhteen. Käännä työ ja jatka siten, että keskellä pysyy 18 silmukkaa ja reunoilta vähenee 1s/krs. Kun sivusilmukat kavennettu, jäljellä 18s, jaa ne 2 puikolle (9/puikko). Neulo 9s oikein (4.puikko). Olet nyt jalkapohjan keskellä/takana.

Jalkaterä

1. puikko: Neulo 9s, nosta ja neulo takareunasta oikein kantapään sivusta 26s ja tee samalla mustalla langalla langankierrot 4s välein (uudet tikapuusilmukat).

2.-3.puikot: Neulo sileää (25+25s), tikapuusilmukat ovat jo valmiina.

4.puikko: nosta ja neulo takareunasta oikein kantapään toisesta reunasta 26s ja tee samalla mustalla langalla langankierrot 4s välein (uudet tikapuusilmukat). Neulo samalle puikolle myös kantapään loput 9s.

Toiseen sukkaan tulee albumin kannen vanha versio ja toiseen uudempi versio. Iso ristikuvio, joka on 79 krs, aloitetaan heti kantapään jälkeen. Toiseen sukkaan, jossa kirkon kaavio (56 krs), neulotaan kantapään jälkeen ensin 12 krs violetilla ennen kuin kaavio aloitetaan.

Aloita kaavio. Tee samalla kiilakavennukset joka 3. krs : 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa SSK (nosta 2 s neulomatta oikealle puikolle kuin olisit neulomassa niitä oikein eli etureunasta, nosta takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunasta oikein yhteen, seuraavalla kerroksella neulo ko. silmukka takareunasta oikein). Jatka kiilakavennuksia, kunnes takapuikoilla 25+25s.

Kun kaavio on valmis (tai jos pituus on sopiva jo aiemmin, niin aloitat kärkikavennukset jo kuvion loppupuolella, käsialastasi riippuen!), päätä tikapuusilmukat (violetti jää työstä pois):

1.krs: Nosta 4 mustaa silmukkaa neulomatta, neulo tikapuusilmukka mustalla nurin.

2.krs: Neulo 4s oikein ja neulo 2s oikein yhteen (Eli se edellisellä kierroksella nurin neulottu silmukka ja seuraava oikea silmukka). Ja toistetaan.
Jatka mustalla, kunnes jalkaterän pituus on sopiva (koossa 44: 22cm).

Tee kärkikavennukset 5 kertaa joka toisella kerroksella ja sitten joka kerroksella:

1. ja 3. puikkojen lopussa 2 oikein yhteen, 1 oikein.

2. ja 4.puikkojen alussa 1 oikein, SSK.

Kun jäljellä 8-12s, päättele.

Lataa ohje pdf:nä