Koko: 43

Lanka: Opal 4-säikeinen, punainen, musta ja valkoinen. Tai mikä tahansa fingering-vahvuinen lanka (joissa langanjuoksevuus n. 100g=400m)

Puikot: 2mm

Varsi

Huom: ohjeen laatijan käsiala on melko tiukka, joten säädä silmukkamäärä omalle käsialallesi sopivaksi!

Luo 104 s (26/puikko) punaisella.

40 kerrosta joustinta: 1 OTR (oikein takareunasta), 1n.

1 krs kaikki oikein.

Luo tikapuusilmukat: neulo 3s oikein, LK (langankierto). Toista tätä koko krs.

Seuraava krs: neulo 3s oikein, nosta lanka työn eteen ja neulo langankierto mustalla takareunasta nurin. Toista tätä koko krs.

Aloita Papa Emeritus -kuvio tai Logokuvio. Kaavion edetessä lisää työhön valkoinen lanka. Kaavion ulkopuolella neulo joka toinen tikapuusilmukka mustalla ja joka toinen valkoisella langalla. Kun 35 krs neulottu, tee kantapää. Katkaise valkoinen ja musta lanka (tikapuut tehdään uudestaan kantapään jälkeen).

Kantapää

Neulo 1. puikon silmukat 4.puikolle (yht. 52s). Kantapää neulotaan punaisella. Päättele tikapuusilmukat ekalla nurjalla kerroksella neulomalla ne nurin yhteen punaisen silmukan kanssa. Neulo 52 krs vahvistettua neulosta (oikealla puolella: nosta 1s neulomatta, neulo 1 oikein / nurjalla: nosta 1, neulo loput nurin). Kavennukset (16-20-16): Nosta 1 neulomatta, neulo 34s, ylivetokavennus, käännä työ. Nosta 1 neulomatta, neulo 18s nurin, neulo 2 nurin yhteen. Käännä työ ja jatka siten, että keskellä pysyy 20 silmukkaa ja reunoilta vähenee 1s/krs. Kun sivusilmukat kavennettu, jäljellä 20s, jaa ne 2 puikolle (10/puikko). Neulo 10s oikein (4.puikko). Olet nyt jalkapohjan keskellä/takana.

Jalkaterä

1. puikko: Neulo 10s, nosta ja neulo (takareunasta oikein) kantapään sivusta 27s ja tee samalla langankierrot 3s välein (uudet tikapuusilmukat).

2.-3.puikot: Jatka kaaviota (26+26s), tikapuusilmukat ovat jo valmiina. Valkoinen ja musta lanka mukaan.

4.puikko: nosta ja neulo takareunasta oikein kantapään toisesta reunasta 27s ja tee samalla langankierrot 3s välein (uudet tikapuusilmukat, musta ja valk.lanka yhdessä). Neulo samalle puikolle myös kantapään loput 10s.

Jatka kaaviota. Tee samalla kiilakavennukset joka 3. krs : 1. puikon lopussa 2 oikein yhteen ja 4. puikon alussa SSK (nosta 2 s neulomatta oikealle puikolle kuin olisit neulomassa niitä oikein eli etureunasta, nosta takaisin vasemmalle puikolle ja neulo ne takareunasta oikein yhteen, seuraavalla kerroksella neulo ko. silmukka takareunasta oikein). Jatka kiilakavennuksia, kunnes takapuikoilla 25+25s.

Kärki

Kun kaavio on valmis, päätä tikapuusilmukat (musta ja valkoinen jäävät työstä pois):

1.krs: Nosta 3 punaista silmukkaa neulomatta, neulo tikapuusilmukka mustalla+valkoisella nurin.

2.krs: Neulo 3s oikein ja neulo 2s oikein yhteen (Eli edellisellä kerroksella nurin neulottu silmukka ja sitä seuraava oikea silmukka). Jatka näin koko kerros.
Jatka punaisella, kunnes jalkaterän pituus on sopiva (koossa 43: 21-22cm).

Tee kärkikavennukset 5 kertaa joka toisella kerroksella ja sitten joka kerroksella:

1. ja 3. puikkojen lopussa 2 oikein yhteen, 1 oikein.

2. ja 4.puikkojen alussa 1 oikein, SSK.

Kun jäljellä 8-12s, päättele.

Lataa ohje pdf:nä

Comments are closed.