Koko: 37
Lanka: Arwetta (100g=420m)
Puikot: 2mm

Varsi

Huom! Ohjeen laatijalla on tiukka käsiala, joten muokkaa silmukkamäärä omalle käsialallesi sopivaksi.
Luo 80 s (20/puikko) punaisella langalla.
10 kerrosta (krs) 2o2n -joustinta.
Neulo sileää (kaikki oikein). Kavenna 6 cm kohdalla 2s ja 10 cm kohdalla taas 2s. Nyt76s.
Kun varren pituus 14 cm, jaa silmukat siten, että etupuikoilla on 20+20s ja takapuikoilla 18+18s.

Kantapää

Neulo 1. puikon silmukat 4.puikolle (yht. 36s). Neulo 42 krs vahvistettua neulosta (oikealla puolella: nosta 1s neulomatta, neulo 1 oikein ja nurjalla: nosta 1, neulo loput nurin). Kavennukset (jako 10-16-10): Nosta 1 neulomatta, neulo 25s, ylivetokavennus (tai SSK), käännä työ. Nosta 1 neulomatta, neulo 15s nurin, neulo 2 nurin yhteen. Käännä työ ja jatka siten, että keskellä pysyy 16 silmukkaa ja reunoilta vähenee 1s/krs. Kun sivusilmukat kavennettu, jäljellä 16s, jaa ne 2 puikolle (8/puikko).

Jalkaterä

Neulo 8s oikein (4.puikko) + 8s oikein (1.puikko). Nosta kantapään sivusta 22s 1. puikolle ja neulo ne kiertäen oikein. Neulo sileää etupuikoilla (20+20s). Nosta kantapään toisesta reunasta 22s ja neulo ne kiertäen oikein ja samalle puikolle kantapään loput 8s.

Tikapuusilmukat:
1.krs: Neulo punaisella 4s, Langankierto (LK), toista tätä koko krs.
2.krs: Neulo punaisella 4s, nosta punainen lanka työn eteen ja neulo langankierto mustalla takareunasta nurin. Toista tätä koko krs.

Kun kaavio valmis, päätä tikapuusilmukat (musta jää työstä pois):
1.krs: Nosta 4 punaista silmukkaa neulomatta, neulo tikapuusilmukka punaisella nurin.
2.krs: Neulo punaisella 4s oikein, neulo 2s oikein yhteen (Eli se edellisellä kerroksella nurin neulottu silmukka ja sitä seuraava oikea silmukka). Ja toistetaan.

Neulo punaisella vielä 9 krs tai kunnes työn pituus on 18 cm. Aloita sitten kärkikavennukset: joka 2. krs 5 kertaa (1. ja 3. puikon lopussa 2 oikein yhteen, 1 oikein / 2. ja 4. puikkojen alussa 1oikein, SSK) ja sen jälkeen joka krs. Päättele, kun työssä jäljellä 8s.

Darth Maul -sukka: muutoin samalla ohjeella, mutta värit nyt päinvastoin. Valmiiseen sukkaan on neulottu jälkikäteen tähtiä eli hopeanvärisiä nappeja. Silmien keltaiset silmukat on silmukoitu jälkikäteen.

Lataa ohje pdf:nä